joi, 22 noiembrie 2007

In loc de titlu..........

Orice lucru pe care il face omul trebuie sa poarte un nume, precum si Adam a numit fiecare faptura pe care a creat-o Dumnezeu,asa cum vedem in cartea Facerii! Asa si orice articol, sau aberatie cum spun altii, trebuie sa poarte un titlu. De obicei titlul la un articol trebuie sa atraga pe cititor si sa cuprinda in sine subiectul articolului. Un titlu reusit face cat "n" pagini scrise.
Nu stiam despre ce sa scriu in aceasta seara, si pentru a ma apuca de scris trebuia sa pun un titlu...si m-am gandit sa pun "In loc de titlu..." si sa scriu ce imi vine in cap! Asa am ajuns sa vorbesc despre titlu, despre nume, despre inceput....
"Si la inceput peste tot erau ape si Duhul lui Dumnezeu se plimba pe deasupra apelor....." cam asa a inceput Dumnezeu lucrarea minunata a crearii pamantului....lucrarea minunata de creare a omului!
N-are rost sa amintesc acum ce a facut Dumnezeu in prima zi, in a doua, etc. pentru ca sunt sigur ca toti stiti, iar cei care nu stiu, sigur, macar de curiozitate, vor lua Biblia si vor citi ca sa afle! Iar daca cineva va face acest lucru eu m-as bucura foarte mult pentru ca am mai facut pe cineva sa deschida cea mai mare intre carti, cartea insuflata de Duhul Sfant si, anume Biblia sau Sfanta Scriptura!
Trec peste aceasta mica paranteza si ajung la crearea omului! Omul a fost creat in a sasea zi a creatiei, dupa-amiaza! Si vazand Dumnezeu pe om singur s-a hotarat sa ii faca ajutor! Si a adus somn adanc asupra lui Adam si a luat o coasta iar locul ei a plinit-o cu carne, si a facut ajutor lui Adam, iar acesta a numit-o femeie, deoarece era creata din coasta lui!
Astfel, aparand pe pamant barbat si femeie cei doi nu aveau nimic de facut, decat sa asculte de Dumnezeu. Iar Acesta le-a zis ca poate gusta din fructele oricarui pom, numai din fructele pomului din mijlocul Edenului nu pot gusta, deoarece este pomul cunostintei binelui si raului.
Intr-una din zile cel mai siret animal si, anume sarpele, a convins-o pe femeie sa guste din fructul oprit, iar femeia i-a dat si barbatului...iar Dumnezeu vazand aceasta a blestemat samanta femeii si samanta sarpelui spunand: "Dusmanie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei, aceasta iti va zdrobi capul, iar tu ii vei intepa calcaiul..." (Facere3,15).
Apoi Dumnezeu a dat prima proorocie mesianica spunand: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul..."
Insa in ziua de azi, datorita faptului ca foarte putini oameni mai citesc Biblia si foarte putini merg la Biserica, aceasta porunca cred ca nu a mai ajuns in intregime la oameni, deoarece din aceasta porunca: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul..." majoritatea dintre ei nu au retinut decat faza cu "inmultirea".
Adica in ziua de azi crestinii limiteaza totul la sex, insa nu se gandesc ca in urma acestui act, placut in sine, apar si copii care nu au nicio vina...iar acestia fie sunt avortati din primele zile de cand au fost conceputi...fie ajung copiii strazii!
Oameni buni ar trebui sa va ganditi mai bine inainte sa faceti un astfel de lucru...haideti sa mergem mai des la Sfanta Biserica, sa mai rasfoim cate un pic Biblia si sa aflam adevaratul scop al nostru pe pamant, sa fim fericiti alaturi de Dumnezeu si sa stam de-a dreapta Fiului!
Asa sa va ajute Dumnezeu!

Niciun comentariu: