sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Despre azi..............si despre maine

Dragi cititori, tinand cont ca astazi suntem in 24 noiembrie2007 o zi importanta pentru mai multi din diferite motive, fie religios, fie politic, fie fotbalistic....
Acum eu va voi spune cate putin din fiecare, caci daca v-as bate toata ziua la cap cu Dumnezeu e posibil sa nu mai viziteze nimeni acest blog.
Si spunandu-va cate putin din fiecare voi va veti da seama de ajutorul lui Dumnezeu in viata omului indiferent de activitatea pe care o interprinde.
Astazi 24noiembrie2007 sunt convins ca cei care vor sa ajunga in Imparatia Cerurilor au mers spre seara la slujba Vecerniei, sau cum mai este ea numita, Rugaciunea de seara!
Maine, este Duminica, iar Bisericile vor fi pline cu credinciosi cu ravna pentru Domnul nostru Iisus Hristos.
Cine vrea sa se mantuiasca nu trebuie sa lipseasca Duminica de la Sfanta Biserica, caci nicaieri nu este rugaciunea mai profunda ca in Casa Domnului. Lucrul acesta il stim si de la Mantuitorul Hristos Care zice: "Unde sunt doi-trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu!"
Iar cine impleteste rugaciunea cu fapte bune si Dumnezeu ii intinde mana Sa si il ajuta in aceasta viata pamanteasca, dar mai ales intinde mana Sa pentru a-l ridica pe acela in ceruri!

Lucrul acesta s-a vazut si in aceasta seara pe stadionul din bulevardul Ghencea! Acolo unde un om cu o inima foarte mare a pus suflet, iata ca in aceasta seara a venit si mana Domnului (fiind piciorul lui Rica Neaga) si a ajutat-o pe Steaua sa invinga pe Dinamo.
Nimeni nu poate zice despre acest meci ca a fost castigat de Steaua tactic, sau ca si-a dorit mai mult victoria....vrajeli de doi bani...intr-un meci ca acesta numai ajutorul divin poate sa invinga!
Iar la Steaua exista un om cu o inima extraordinar de mare, care ajuta pe majoritatea oamenilor care ii cer ajutorul...singurul si marele sau defect este lauda de sine!
Nu stiu daca stiti "Pilda fariseului si a vamesului", dar o gasiti in Sfanta Scriptura, mai exact la Evanghelia dupa Sfantul Matei, la Predica de pe munte, cap 5-7!
Si dupa ce veti citi aceasta pilda (eu va recomand sa cititi toata Predica de pe munte caci este o colectie de pilde foarte frumoase) veti intelege de ce lauda de sine este un mare defect!

Trecand peste aceste lucruri remarcam ca maine 25noiembrie2007 suntem chemati la vot, sa alegem europarlamentarii si sa votam referendumul!
Haideti oameni buni sa mergem si sa votam fiecare cum gandeste, fiecare cum crede ca este mai bine pentru el, caci si Mantuitorul Hristos ne spune: "Dati Cezarului ce-i al Cezarului si Domnului ce e al Domnului!".
Si pana la urma de ce sa decida altii in locul nostru, traim in tara aceasta si trebuie sa ne pese de ea (chiar daca ne ocupa tot timpul cum spune Mircea Badea)....este viitorul nostru si nu trebuie sa ni-l aleaga altii....si tu poti hotari soarta Romaniei!

Dumnezeu sa ne ajute si sa lumineze mintea celor ce maine vor fi alesi!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bravo, Minune, pentru alegerea celor trei culori ale steagului tarii noastre, care evidentiaza mai bine si fiecare subiect tratat.
Apropo, Vecernia este "Lauda de seara", adica o rugaciune de seara mai speciala, pentru cultul comun al Bisericii, spre deosebire de "rugaciunea de seara" recomandata a fi rostita din tot sufletul, cum ai spus si tu, de fiecare dintre noi.
De la fiecare om trebuie sa luam ce e mai bun si asa sa facem si de la finatatorul echipei castigatoare de care pomenesti. Fiecare dintre noi avem virtuti si defecte, mai mult sau mai putin vizibile. Sa le imbunatatim pe primele si sa le insinguram pe celelalte!
Doamne ajuta!